A A
RSS

Fifa World Cup 2018 si 2022 – Rusia si Qatar gazde

Thu, Dec 2, 2010

Stiri

pro-World Cup

Update: Rusia va fi prima tara din Europa de Est care sa gazduiasca Campionatul Mondial de Fotbal. In aceeasi ordine de idei, Qatar va fi prima tara din Orientul Mijlociu care sa indeplineasca acelasi lucru. Alegerea celor doua gazde a fost motivata, au explicat oficialii Fifa, de dorinta de a promova fotbalul in alte tari. Mass media din SUA si din Anglia nu au reactionat foarte pozitiv la alegere.

Astazi se aleg tarile gazda pentru a 21-a editie si a 22-editie a Campionatului Mondial de Fotbal, care vor avea loc in anul 2018, respectiv 2022. Ce este special la aceasta sesiune de licitatii este ca a fost una dintre cele mai inversunate. Licitatia a inceput in ianuarie 2009 si asociatiile nationale de fotbal au avut la dispozitie doar o luna pentru a-si inregistra interesul.

Candidatii au aplicat pentru a gazdui una dintre sau ambele editii, dar cele doua editii nu pot fi gazduite de catre tari care se afla pe acelasi continent. Prin urmare, editia din 2018 va avea loc in Europa, iar cea din 2022 se va desfasura la mare indepartare de noi, in Asia, Statele Unite sau Australia.

State candidate pentru 2018
Anglia
Belgia si Olanda
Rusia
Portugalia si Spania

State candidate pentru 2022
Australia
Japonia
Qatar
Coreea de Sud
Statele Unite

Extragerea se va face astazi in direct, pe programul Eurosport de la ora 16:30 dar poate fi urmarita si pe site-ul Fifa.com. Ieri au avut loc ultimele prezentari ale candidatilor care de asemenea pot fi urmarite pe site-ul Fifa.

Un astfel de eveniment inseamna de obicei profituri imense pentru industria turismului, statul respectiv devenind centrul universului pentru cateva saptamani. Pentru Africa de Sud, World Cup a adus 200.000 de turisti in plus, iar cea mai mare crestere pe natiuni a avut loc din partea turistilor englezi si americani.

In cazul editiei 2018, World Cup iti va sta la dispozitie ca optiune de vacanta. In caz ca erai curios, in 2014, Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc in Brazilia.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Arhiva