A A
RSS

Vacanta in Kusadasi

Sat, Jul 4, 2009

Litoral, Turcia, Unde mergem

Kusadasi

A inceput sa ne placa si Turcia, astazi poposind in statiunea Kusadasi. Este asezata intr-un superb golf in zona Marii Egee. Este situat pe coasta vestica a Turciei, la 90 km sud de Izmir. Comunitatea locala numara 50 000 de locuitori. Orasul inca mai pastreaza ruinele fortaretei antice. In prezent se mai pot vedea vechile case pe strazile inguste, alaturi de strazile mai moderne precum Barlar Sokak.

Este cunoscuta pentru apele ei limpezi si albastre, plajele late si nisipoase, soarele stralucitor si pentru unul din cele mai mari porturi din Turcia, cu o capacitate de 629 de iahturi si barci de agrement. Acest port este preferat si de vasele de croaziera. Orasul Kusadasi se afla pe insula Güvercin Adasi si comunica cu uscatul printr-un dig rutier.

Kusadasi are un climat tipic mediteraneean cu verile calduroase si iernile blande, beneficiind de un lung sezon turistic. Plajele dinspre oras sunt pline in perioada sezonului turistic, dar daca vrei liniste poti sa mergi pe peninsula Parcul National Dilek, la doar 28 km de Kusadasi.

Si ca orice statiune turistica, ofera publicului larg si nenumarate moduri de relaxare si distractie. Puteti vizita: siturile antice Efes si Miletos, Casa Sf. Fecioare Maria, Templul Zeitei Artemis, Moscheea Isabey, terasele de calcar de la Pamukkale. Puteti sa faceti plimbari cu vaporul pe Marea Egee putand vizita insula greceasca Samos si cele 3 cetati antice Priene, Milet si Didima.

Aici se gasesc si foarte multe hoteluri si pensiuni ce asigura cazarea miilor de turisti ce ajung anual in statiunea Kusadasi pentru a petrece un sejur de neuitat. Pe strazile din oras o sa gasiti mai multe restaurante si cafenele, dar si magazine cu suveniruri. Foarte multe lucruri va vor atrage privirea insa e bine sa fiti prudenti cand cumparati anumite produse.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva