A A
RSS

Targuri de carte in Europa

Fri, Jan 21, 2011

Evenimente, Turism tematic

books

Industria publishing-ului se pare ca se afla sub asalt in prezent, iar e-readerele si Internetul sunt principalii inamici. Dar pentru iubitorii paginii tiparite (nu pixelate) mai exista inca sanctuare. Cele mai mari targuri de carte din Europa continua sa atraga publicul, chiar si cel de peste granita. Iar cele mai importante evenimente de gen, cu totul cu informatii despre cand au loc si de ce ar merita sa le faceti loc intr-o vacanta prin Europa.Frankfurt Book Fair

Are loc in fiecare an in toamna, in general in luna octombrie. Aduce la un loc peste 7000 de edituri din 100 de tari, iar din randul publicului, aproximativ 300.000 de participanti. Ce este absolut remarcabil la Frankfurt este traditia sa de 500 de ani. Prima editie a targului a avut loc imediat dupa ce Gutenberg a inventat tiparnita in secolul XV. Biletul de intrare la targ costa 14 euro, iar studentii/elevii au reducere 50%.

London Book Fair
Are loc in fiecare primavara, de obicei in luna aprilie si este cel mai mare targ de carte al Marii Britanii. 5000 de edituri participa. Este un targ cu o atmosfera antrenanta, dar din pacate taxa de intrare este cam mare – 40 de lire. Dar daca te inscrii dinainte pe site-ul lor, faci o economie de 15 lire. In 2011, targul va avea loc intre 11 si 13 aprilie la Earls Court, Warwick Road.

Salon du Livre, Paris – Franta
Salon du Livre este cel mai mare targ de carte al Frantei. In 2009 a atras peste 200.000 de iubitori de carte. De obicei are loc in Martie, la Porte de Versailles in arondismentul 15. Taxa de intrare este de 7 euro, si gratis pentru studenti, tineri sub 18 ani.

Thessaloniki Book Fair
Este cel mai mare targ de carte din Grecia care in mod surprinzator nu are loc in capitala Atena. Prima editie a avut loc in 2004, iar in 2009 editia a tinut patru zile (28 – 31 mai)

Targul de carte de copii din Bologna, Italia
Targul de carte de copii din Bologna are o traditie de 45 de ani. Este un eveniment important, care atrage peste 1000 de edituri cu carti si manuale pentru copii.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva