A A
RSS

Statiunea Sithonia

Fri, Aug 21, 2009

Grecia, Litoral

sithonia

Sithonia este unul dintre cele trei brate ale Insulei Halkidiki ( celelalte doua find: Agion Oros si Pallene ), mai exact bratul central. Sithonia este deasemenea municipiul zonei, avand o populatie de 8 891 de locuitori. Golfurile care inconjoara peninsula sunt: Golful Singitic in Vest si Golful Toronean in Est.

In mijlocul peninsulei se afla muntele Itamos ( sau Dragountelis ). Cateva dintre numeroasele locuri care reprezinta adevarate atractii pentru turistii care vin pe litoralul grecesc sunt: Vechiul Oras, Castelul, Biserica Agios Athanasios, morile din Sikia si biserica din secoul 16 care se afla in Nikiti.

Porto koufo este cel mai mare si cel mai sigur port natural din peninsula, si este folosit ca loc de pescuit in aceasta regiune. Cele mai cunoscute plaje pentru frumusetea lor naturala din Sithonia sunt: Azapiko, Tristinika, Korakas, Marathias, Kalamitsi si Kriaritsi.

In mijlocul peninsulei Sithonia, langa satul Neos Marmaras se afla celebra regiune de vacanta Porto Carras, unde in anul 2003 a fost organizat Summit-ul Liderilor Uniunii Europene.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Arhiva