A A
RSS

Statiunea Jupiter

Wed, Jun 3, 2009

România-360, Unde mergem

jupiter

Jupiter este o localitate de mici dimensiuni ce se afla pe litoralul romanesc, in apropiere de Lacul Tismana si padurea Comorova. Este situata intre Statiunea Neptun si Cap Aurora si este recunoscuta ca o statiune micuta si linistita. Este una dintre cele mai noi statiuni, fiind deschisa la inceputul anilor 1970. Se poate ajunge cu trenul pe ruta Bucuresti – Constanta – si apoi rutier pana in statiune – microbuze sau masini personale.

Statiunea Jupiter beneficiaza de un climat calduros si sarac in precipitatii. Temperatura medie anuala este de 11 grade C, in luna iulie este de 22 grade c si in luna ianuarie de 0 grade C. Plaja, cu nisipul fin, este lunga de aproximativ 1 Km si este presarata, ca orice alta statiune, cu diguri ce intra in Marea Neagra cu scopul de a largi plaja. Apa marii este clorata, sulfatata, sodica, magneziana, biotonica etc.

S-au dezvoltat mai multe mijloace de agrement si divertisment. Terenurile de sport, piscinele, discotecile, teatrul si cinematograful in aer liber, sunt pregatite pentru a primi oaspeti pe intreg sezonul estival. Nu putem neglija cele 2 lacuri, Tismana si Jupiter, care aduc si ele un plus de atractivitate.

Aici puteti sa urmati si tratamente pentru afectiunile reumatice, dermatologice si ale sistemului osos, prin factori de cura naturala cum ar fi apa marii sau clima.

Chiar daca e o statiune micuta, Jupiter este pregatita sa primeasca un numar mare de turisti. Majoritatea hotelurilor sunt de trei stele, amplasate perpendicular pe linia tarmului, dar mai sunt si pensiuni si vile.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva