A A
RSS

Statiunea Eforie Sud

Tue, Jun 2, 2009

România-360, Unde mergem

Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud este situata intre Eforie Nord la nord si Tuzla la sud, intre Lacul Techirghiol si Marea Negra si la aproximativ 15 km de Constanta. Centru administrativ al orasului Eforie. In statiune ajungeti cu trenul sau cu mijloacele rutiere pe drumul E87.

Inainte de primul razboi mondial, Eforie Sud s-a numit Carmen Sylva. Este o statiune linistita, strazi largi si foarte multa vegetatie. Eforie Sud mai este remarcata si prin preturile foarte mici la cazare, in statiune fiind numeroase vile, case si hoteluri ce asigura turistilor confort bun.

Plaja nu este foarte lata, fiind cea mai ingusta de pe intreg litoralul romanesc, dar se intinde pe distanta de aproximativ 2Km. Accesul la plaja se face pe scari, faleza fiind la inaltime. Aici mai puteti beneficia si de tratamente balneare. Exista un Sanatoriu Balnear care ofera servicii de tratament tot timpul anului si un strand pe malul lacului Techirghiol unde se pot face bai terapeutice.

In statiune se mai gasesc o Casă de Cultura, ce include o biblioteca si unul dintre cele mai bine dotate licee din judet, Liceul Carmen Sylva. Pentru divertisment exista si un parc de distractii.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva