A A
RSS

Statiunea Eforie Nord

Wed, Jun 3, 2009

România-360, Unde mergem

Eforie Nord

Eforie Nord, o alta statiune ce face parte din circuitul turistic romanesc estival. Se afla la aproximativ 14km de Constanta fiind si in apropierea lacului Techirghiol. In partea sudica se afla Eforie Sud.

Eforie Nord a fost infiintata in 1894 atunci cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit un sanatoriu balneoclimateric. Accesul in statiune se face feroviar pe linia Bucuresti – Constanta – Mangalia (gara Eforie Nord) sau rutier pe DN39 – E87 de la Mangalia sau Constanta, E60 spre Constanta, pe la Giurgeni – Vadul Oii, DN3 de la Calarasi.

Aceasta statiune este recunoscuta ca fiind a doua ca marime de pe litoralul romanesc. Are o plaja cu o lungime de aproximativ 3km si o latime de pana la 100m. Intrarea in apa se face lin si fundul marii este acoperit cu nisip si pietricele mici. Are o mare deschidere la Marea Neagra si o faleza la o altitudine de pana la 30m.

Foarte multe zone verzi, impadurite, dau acel aer proaspat de care se pot bucura turistii. Statiunea poate gazdui pana la 19 000 de turisti, avand numeroase hoteluri, vile si case de vancata.

Baza de tratament functioneaza pe durata intregului an, locurile de cazare fiind incalzite in perioada rece. In aceste baze de tratament se pot trata diferite boli ale sistemului nervos, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice etc.

Fiind o statiune mare, aici gasim si numeroase locuri de distractie. S-au construit numeroase baze de agrement cum ar fi terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice etc.

Tags: , , , , ,

1 Comments For This Post

  1. baciu doru Says:

    o statiune de unde m-am intors de 5 zile.EVITATI daca se poate!!!peste tot numai oameni care sa te ,,arda,,!incepand de la ospatari indolenti ce te fura la nota de plata iar daca zici ceva sar pe tine,,servire in greatza,pretzuri umflate peste noapte nu gasiti altceva.daca vreti sa schimbati bani la casa de schimb valutar evitati casa delanga biserica cea noua situata in centru langa piatza.euro=3,3 !!!!peste tot ,,coloratzi,,ce vor sa profite de orice ocazie de a te fura!e o statiune a NIMANUI !UN SINGUR SAFAT:AVETI MARE GRIJA!!!Sa la fie rushine ptr.ca nu stiu sa isi atraga turisti!concediu placut(in alta parte va doresc)

Leave a Reply

Arhiva