A A
RSS

Statiunea Bodrum

Fri, Jul 10, 2009

Bune de stiut, Litoral, Turcia

Bodrum

Statiunea Bodrum este situata pe coasta egeeana, pe o peninsula in apropierea insulei Kos. Are o vechime de 27 de secole si Bodrum si-a castigat locul in topul celor mai frumoase atractii ale Turciei prin bogatia vestigiilor sale istorice si printr-o dezvoltare turistica din ultima vreme.

Orasul Bodrum si-a castigat faima prin faptul ca este orasul natal al istoricului grec Herodot si locul unde se gaseste Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Initial, orasul s-a numit Halicarnas (Halikarnassos). Bodrum este statiunea perfecta pentru cei ce iubesc istoria.

Totodata Bodrum este un oras micut, avand aproximativ 35000 de locuitori pe o suprafata de 649 kilometri patrati. Este port pentru iahturi si un loc de refugiu pentru cei ce iubesc marea, soarele, plaja, dar si cultura. Aici puteti sa vizitati: resturile Mausoleului din Halicarnas, castelul Sf.Petru, Castelul Bodrum cu Muzeu de Arheologie, Pamukkale, Efes, Casa Sf. Fecioare Maria etc.

Legat de turism, aici se gasesc plaje de nisip si mici golfuri stancoase. Aici s-au ridicat numeroase hoteluri si case de vacanta unde turistii isi pot petrece un sejur de neuitat. Bodrum-ul este fascinant noaptea, satisface exigentele turistilor si asteapta vizitatori care sa-i cunoasca istoria.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva