A A
RSS

Statiunea Analya

Thu, Jul 2, 2009

Calatorii, Litoral, Turcia

Analya

Astazi poposim pe taram turcesc si incepem cu una dintre cele mai frumoase statiuni, Analya. Se afla la aproximativ 100km de Antalya si se intinde de-a lungul a doua golfuri largi. Acest oras a fost o data o puternica fortareata formata din 150 de bastioane. Inainte se numea Coracesium si a fost ocupata, pe rand, de romani, bizantini, armeni, selgiucizi.

Primul hotel a fost construit in 1958, urmand ca din 2007 in statiunea Analya sa existe peste 150 000 de locuri de cazare. Preturile sunt acceptabile, temperaturi ridicate, multe obiective turistice si plajele sunt frumoase si nisipoase, acestea din urma fiind si atractia principala a statiunii.

Ca obiective turistice putem aminti de: biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, sirul de trepte din caramida rosie, pestera Plangatoare, pestera Damlatas etc. In partea de est se afla orasul-port cu cafenele, barci de agrement si de pescuit.

Datorita celor mentionate mai sus, statiunea este invadata anual de turistii care vin sa petreaca un sejur de neuitat in Analya.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Arhiva