A A
RSS

Sfântul Valentin şi Carnavalul de la Veneţia

Fri, Jan 23, 2009

Traditii

carnaval-venetia

Dacă alegi să mergi la Veneţia în pentru a sărbători ziua îndrăgostiţilor, vei nimeri în toiul altei sărbători cu tradiţie lungă din Veneţia şi anume Carnavalul de la Veneţia.
Cu toţii ştim că Sf. Valentin este sărbătoarea îndragostiţilor, dar nu toţi ştim despre sărbătoarea Carnavalului de la Veneţia şi cum petrece lumea în zilele festivalului.

Carnavalul de la Veneţia este o sărbătoare magică ce cuprinde întregul oraş şi se întinde pe mai multe zile.Cele mai apreciate momente în cadrul acestui festival sunt festivităţile de deschidere şi închidere. Cu această ocazie, participanţii vor îmbrăca vestimentaţie de gală şi vor purta tradiţionalele măşti de bal, petrecând pe muzica anilor ‘60 şi ‘70.
Timp de 11 zile, de vineri 13 februarie şi până marţi 24 februarie 2009 se vor organiza spectacole stradale, baluri mascate, concerte şi parade ale costumelor. Străzile veneţiene sunt pline de magazine ce au de vânzare măşti, costume şi produse specifice pentru turiştii dornici de participare la diverse baluri, cât şi pentru cei ce doresc să ia cu ei amintiri ale Carnavalului.
Ca în orice oraş turistic, şi aici aveţi la dispoziţie un card turistic, numit Venetiacard ce oferă acces liber pentru muzee, transport şi alte obiective turistice.
Fiind un eveniment renumit în toată lumea, rezervările trebuie făcute din timp, preţurile ajungând undeva la 200-300 de euro/ sejur, în funcţie de numărul de nopţi de cazare, transportul nefiind inclus în preţ.

Tags: , , , , ,

4 Comments For This Post

 1. Jocuri de Inteligenta Says:

  Mastile sunt incluse in pretul de 200-300 de euro ? :)

  Ultima data cand am fost, costumele erau mai scumpe decat sejurul :P

 2. poker Says:

  am fost..si recomand tuturor.. e cam scump..dar daca te limitezi..e ok..

 3. smaranda Says:

  Am fost si eu… si mastile cred ca au un pret rezonabil… fata de multe alte subveniruri din alte orase, ca Viena de exemplu, unde orice lucru mic il gaseai la peste 3 euro. Ba chiar, la unele tonete erau si reduceri la acestea, sau oferte( 4 masti mici la 10 euro…sau mai putin, numai bune pentru a face o mica atentie celor dragi).
  Este foarte frumos si recomand aceasta destinatie, mai ales cu ocazia Carnavalului, unde strazile sunt animate de turisti si localnici imbracati in costume de sarbatoare si parca asteapra sa faca poza cu tine.

  P.S Mergeti!!!! Ca merita!!!

 4. Queen Travel Says:

  Nu cred ca si mastile sunt in pret. Intr-adevar e foarte frumos!

Leave a Reply

Arhiva