A A
RSS

Revista presei (9-15.05.2011)

Mon, May 16, 2011

Revista presei

Romanii boicoteaza agentiile de turism. Suntem pe primul loc in Uniunea Europeana la vacante pe cont propriu, arata un eurobarometru, preluat de Gandul. Romanii prefera sa-si organizeze singuri vacantele in loc sa apeleze la agentii, Romania fiind pe primul loc in UE din acest punct de vedere, este concluzia ultimului Eurobarometru despre atitudinea europenilor fata de turism. Astfel, trei din patru respondenti la sondaj au declarat ca au plecat anul trecut intr-o vacanta pe cont propriu, cel putin o data.

Unde isi vor petrecere romanii concediul in acest an aflam de pe Wall-Street. Pentru acest an, 19% dintre romani isi vor petrece vacanta in alte tari din Uniunea Europeana, 13% in afara UE, iar 34% nu vor pleca sau nu sunt siguri. Dintre cei care au planuri sigure de vacanta, 51% o vor petrece in Romania, 29% in alte tari din UE si 20% in afara Uniunii,

Aproape jumatate dintre romani (46%) nu au plecat anul trecut in vacanta, majoritatea, respectiv 62%, invocand motive financiare, in timp ce 33% au spus ca isi vor petrece concediul in Romania in acest an, potrivit unui sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea europenilor fata de turism.

Numarul de turisti romani in Bulgaria este in crestere cu peste 10%, scrie Bursa. Lantul hotelier international cu cea mai importanta prezenta in Bulgaria, Sol Melia, estimeaza cresteri importante ale business-ului local in anul curent, primele semnale in acest sens fiind inregistrate inca de la inceputul anului, numarul de turisti straini care au vizitat Bulgaria crescand cu 6% in lunile ianuarie si februarie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cum vede turismul romanesc un britanic care a investit ls noi 14 milioane de euro citim pe DailyBusiness. Dinesh Dhamija este un antreprenor din domeniul turismului cunoscut la nivel international in special pentru site-ul Ebookers.com, la care detinea pachetul majoritar si care a fost vandut pentru peste 400 mil. dolari in 2005. Omul de afaceri a preluat la finalul lui 2006 si participatia majoritara din complexul de 5 stele Delta Nature Resort din Romania. In total, Dhamija a investit peste 14 mil. euro in turismul romanesc si spune ca zonele romanesti din patrimoniul UNESCO ar trebui sa fie marketate mai mult.

„Depinde doar de romani sa creasca turismul. In opinia mea, aici sunt 7 zone care se afla in patrimoniul UNESCO, si care ar trebui promovate. Cand iti faci o harta a investitiilor, trebuie sa te uiti la aceste zone”, spune Dhamija.

Tags: , , , ,

0 Comments For This Post

1 Trackbacks For This Post

  1. Ce vor clientii de la o agentie de turism  | Jurnal de calatorie Says:

    [...] studiu dat publicitatii saptamana trecuta arata ca romanii sunt codasii Europei cand vine vorba de o vacanta organizata printr-o agentie de [...]

Leave a Reply

Arhiva