A A
RSS

Revista presei (25-30.04.2011)

Mon, May 2, 2011

Revista presei

1 mai a adus 20.000 de turisti pe litoralul romanesc, in comparatie cu doar 7.000 pe litoralul bulgaresc, potrivit datelor furnizate de presedintele Asociatiei Litoral si al ANat, Corina Martin, citat de Mediafax.

Tot pe litoralul romanesc, guvernul vrea sa reduca limita de interzicere a contructiilor pe plaja la 50-100 de metri, scrie Money.ro. Prin aceasta ordonanta de urgenta guvernul vrea sa intareasca rolul autoritatii centrale din turism pe litoral.

Turistii germani sunt cei care cheltuiesc cei mai multi bani pentru vacante si afaceri in Romania. Turisti straini care au venit in Romania anul trecut au cheltuit 886 milioane euro, in crestere cu aproape 20% fata de cheltuielile inregistrate in 2009, de 738 milioane euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) cu privire la cheltuielile turistice ale nerezidentilor, furnizate la solicitarea Money.ro.

Brasovul a intrat pe harta turismului European. Agentia Metropolitana Brasov (AMB) a participat, in Turcia, la Congresul „100 de destinatii turistice de la Marea Neagra”. AMB a reusit sa se afle printre cele cinci proiecte romanesti castigatoare, cu „Brasovul Medieval”.

„Este vorba despre promovarea intregului judet si nu numai a zonei metropolitane. Juriul a facut o exceptie cu acest proiect, chiar daca una dintre conditiile de eligibiltate era ca localitatile sa fie situate in vecinatatea Marii Negre”, a spus Dragos David, directorul general al AMB pentru Adevarul.ro.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva