A A
RSS

Revista presei

Wed, Jun 1, 2011

Uncategorised

Turismul este inca in criza. Vezi cu cat a scazut numarul turistilor din hoteluri. Turismul romanesc nu a iesit din criza, iar in primul trimestru al acestui an numarul turistilor cazati in hotelurile romanesti a scazut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, au declarat miercuri intr-o conferinta reprezentantii patronatelor hotelierilor si ai agentiilor de turism.

“Eu nu vad ca turismul a iesit din criza. Numarul turistilor veniti in hotelurile din Romania este cu 20% mai mic in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut”, a spus Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental si noul presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), citat de Mediafax.

El a adaugat ca turismul continua tendinta descendenda a anului 2010, care a fost unul mai slab decat 2009.

Care sunt cele mai asaltate tari de turistii straini? Franta conduce de mai multi ani clasamentul celor mai vizitate destinatii turistice, potrivit Capital.ro. In 2009, in Hexagon au sosit 74 de milioane de vizitatori straini, iar datele pe 2010 arata ca numarul acestora a crescut la aproape 79 de milioane.

Pozitia a doua este detinuta de SUA (cu 55 de milioane de turisti in 2009), urmata de Spania (cu 52 de milioane) si China (51 de milioane). Se pare ca in 2010 ibericii nu au reusit sa atraga decat un milion de vizitatori in plus si au fost detronati de chinezi, care au crescut pana la 56 de milioane de musafiri de peste hotare.

Copos: “Am fost un mare fraier ca am investit pe litoral”. Omul de afaceri George Copos considera ca a facut o greseala atunci cand a investit in unitati hoteliere de pe litoralul romanesc, dar mentioneaza ca business-ul sau in turism a inregistrat o crestere in primul trimestru din 2011. El mai detine unitati de cazare in Bucuresti si Poiana Brasov.

“Am fost un mare fraier ca am investit pe litoral, as vinde si maine pe 1 milion de euro”, a declarat George Copos in cadrul unei conferinte de presa a Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), preluat de Daily Business.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Arhiva