A A
RSS

Revista presei (17-22.04.2011)

Fri, Apr 22, 2011

Revista presei

Plajele de pe litoralul Marii Negre au fost curatate si sunt pregatite pentru a primi turisti, spune un comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL). “S-au efectuat lucrari de igienizare, de compensare cu nisip a zonelor erodate, lucrari de nivelare, afanare si ecologizare cu utilaje specializate. De asemenea, a fost colectat si nisipul de pe promenada, rezultat in urma furtunilor din sezonul rece”, afirma responsabilul de comunicare al ABADL, Catalin Anton, citat de Mediafax.

Declaratiile de mai sus sunt contrazise intr-un reportaj Adevarul: “Plajele din statiuni sunt murdare si pustii, brazdate din loc in loc cu gropi lasate in urma de muncitorii care repara sistemele de canalizare”. Totusi, micii intreprinzatori, care inchiriaza spatii de cazare se roaga de vreme buna si de romani „care nu se uita la bani”.

In acest timp, Ministrul Turismului, Elena Udrea se gandeste sa dezvolte turistic balta din Suhaia: “Asa cum am vazut acum aveţi o balta foarte frumoasa aici, sunteţi intr-o zona cu mare potenţial turistic si poate reusim sa facem ceva sa atragem turistii si la dumneavoastra, pentru ca turistii inseamna bani mai mulţi la buget si locuri de munca”, le-a spus Elena Udrea localnicilor din Suhaia, potrivit EVZ.

Cei care s-au plictisit sau sunt nemultumiti de ofertele turistice din Romania au insa ce alege de la straini. Jurnalul National ofera spre exemplu orasul Auckland. Acesta este construit peste 50 de vulcani, unii dintre ei inca activi si este pe locul al 4-lea mondial in topul orasului cu cel mai inalt nivel de trai. “Orasul ofera peisaje foarte variate si este o imbinare magnifica intre plaje superbe, pereti de stanca care se termina in apele oceanului unde stau focile de mare, podgorii intinse pe dealurile din imprejurimi.”, scrie JN.

Tags: , ,

Leave a Reply

Arhiva