A A
RSS

Revista presei 02-06.05.2011

Mon, May 9, 2011

Revista presei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are un buget de circa 1,3 milioane de euro pentru realizarea obiectelor si materialelor promotionale necesare brandului turistic, potrivit unui anunt al institutiei, citat de Daily Business.

Contractul este divizat pe loturi: primul lot va include obiectele promotionale si are o valoare estimata este de aproape 5,5 mil. lei fara TVA, iar cel de-al doilea lot pentru materialele promotionale are o valoare estimata la putin peste 14.400 lei fara TVA. Finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile.

In alta ordine de idei, MDRT anunta ca turismul romanesc se afla pe un trend ascendent, in primul trimestru din 2011 au fost mai multi turisti straini decat in aceeasi perioada din 2010.
Ultimele cifre raportate de Institul National de Statistica confirma acest lucru: evolutia sectorului turistic releva cresteri in 2011 la sosirile inregistrate in structurile de primire turistica (13,2%), innoptari (12%) si la indicele de utilizare neta a locurilor de cazare (1,4%), scrie Wall-Street.

Hotelul Vega din Mamaia a obtinut premiul Green Hotel of the Year in cadrul Galei Premiilor de Excelenta care a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel pe data de 3 mai 2011, parte a Hotel Tourism & Leisure Investment Forum, cel mai complex eveniment local dedicat exclusiv industriei ospitalitatii si turismului din Romania.

Hotelul Vega din Mamaia este singurul hotel din Romania certificat Eco-Hotel Management System.

Iarna s-a intors in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului. O furtuna de zapada a dat peste cap autoritatile, care au folosit foloseasca 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a mentine drumul practicabil, informeaza Mediafax citat de Hotnews.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva