A A
RSS

Provincia Phuket din Thailanda

Tue, Aug 18, 2009

Calatorii, Unde mergem

phuket

Phuket, este una dintre cele mai sudice provincii din Thailanda si ii are ca vecini pe Phang Nga si Krabi, dar cum Phuket este o insula nu exista nici o granita fixa. Phuket este cea mai mare insula din Thailanda, avand aproximativ marimea lui Singapore.

Insula este conectata la continent de un pod. Regiunea are aproximativ 570 de kilometri patrati, si este constituita dintr-o insula mai mare si alte 39 mai mici. Insula a fost prezenta pe majoritatea rutelor de negot dintre India si China, acum veniturile principale din Phuket vin din turism.

Insula are si un aeroport, numit Aeroportul International din Phuket. In fiecare zi sunt numeroase zboruri din si catre America, Europa, Asia, etc. Incepand cu anul 1980 turismul a fost foarte mult dezvoltat un Phuket, astfel ca plajele Patong, Karon si Kata au devenit printre cele mai cunoscute la nivel mondial.

Tsunami-ul din 2004 a distrus o parte din cladiri, dar majoritatea au fost reconstruit, putand sa ofere turistilor conditii excelente de cazare. Preturile in Phuket sunt in continua crestere in ultima perioada datorita invaziei de turisti din Occident.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva