A A
RSS

Orasul Trogir

Fri, Aug 14, 2009

Calatorii, Unde mergem

trogir

Orasul Trogir se afla in Croatia si este un oras istoric, port la Marea Adriatica, care are o populatie de aproximativ 10 000 de locuitori. Datorita frumusetii orasului dar si vastul patrimoniu cultural care se ascunde in spatele acestuia, Trogir a fost inclus in anul 1997 in Locurile din Patrimoniu Cultural UNESCO.

Cultura orasului a fost puternic influentata de greci, cei care au si intemeiat orasul in secolul trei i.Hr. Pe mica insula se gaseste o concentratie destul de mare de biserici, palate, si o mica fortareata. Trogir este cel mai bine pastrat oras antic, nu numai din Croatia ci din intreaga Europa Centrala.

Cea mai importanta ramura economica din Trogir este turismul, acoperind peste 50% din totalul banilor care intra la administratia orasului. Astfel ca in Trogir putem gasi peste 20 000 de locuri de cazare impartite atat in hoteluri cat si in apartamente private.

Industria care a fost prospera in Trogir inca din secolul 20 cand a fost prima data infintata a fost constructia de vase, in santeriul naval din oras construindu-se din 1990 si 2004 aproximativ 93 de vase.

Trogir poate fi destinatia perfecta pentru o vizita a celor care iubesc lucrurile vechi, cladirile vechi si totul ce tine de o cultura trecuta.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva