A A
RSS

Mangalia

Tue, Jun 2, 2009

România-360, Unde mergem

Mangalia
Municipiul Mangalia este situat in partea de sud-est a Romaniei, la 45 de km sud de Constanta. Mangalia are dubla personalitate. Este o statiune turistica balneoclimaterica si oras port la Marea Neagra.

Sa vorbim putin despre Mangalia ca oras si port maritim. Are o suprafata de 6200 ha, aproximativ 40 000 de locuitori si se afla la o altitudine de 320m peste nivelul marii. In 1962, Mangalia intra in circuitul turistic al Romaniei. In 1995 orasul Mangalia a fost declarat municipiu.

Si acum sa vorbim despre statiunea Mangalia. Este una dintre cele mai importante din circuitul turistic al Romaniei. Este recunoscuta si ca o statiune balneoclimaterica datorita izvoarelor minerale. Plaja Tatlageac-Comorova se intinde pe mai multi kilometri, intre capurile Schitu si Baglaru (azi Aurora).

Clima se aseamana cu cea mediteraneana. Primavara incepe mai devreme si toamna incepe mai tarziu, iar temperaturile pe timp de iarna rar coboara sub 0 grade.

Cazarea in Mangalia este bogata fiind formata din pensiuni si hoteluri. Pe langa acestea, in Magalia mai gasiti si baruri, restaurante si cateva locuri de distractie. Puteti vizita cateva obiective turistice cum ar fi: Muzeul de arheologie; Moscheea Esmahan Sultan – construită pe la 1590; vestigiile celor trei colonii fondate de greci aici in secolele 7-6 inainte de Hristos etc.

Este o zona placuta, perfecta pentru o vacanta linistita. Mangalia se evidentiaza de celelalte statiuni prin istoria sa si nu prin obiectivele turistice.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva