A A
RSS

Istanbul – Un oraş, 2 continente

Mon, Feb 2, 2009

Calatorii, Unde mergem

moscheea-albastra
“Cetatea Eternă”, aşa cum este supranumit Istanbulul, este cel mai important centru de comerţ internaţional al Turciei şi tot odată cel mai mare oraş al Turciei. Fostul “Bizanţ” şi totodată fostul “Constantinopol”, este singurul oraş din lume ce se desfăşoară pe malurile a două continente.
În vremea în care a purtat numele de Constantinopol, a fost capitala Imperiului Bizantin, pentru mai bine de un mileniu, după care a devenit capitala Imperiului Otoman în 1930.

Principalele atracţii turistice din Istanbul sunt:
Moscheea Albastrã (Sultan Ahmet Camii);
Catedrala Sfânta Sofia sau “Biserica Sfintei Întelepciuni” – Hagia Sofia;
Coloana Arsă;
Moscheea Suleiman;
Priveliştea din Turnul Galata;
Topkapi Sarayi / Eski Saray;
Muzeul Marinei;
Moscheea Printului / Moscheea Sehzade;
Poarta Sultanului / Fantana lui Ahmet III;
Fortareata Yedikule ;
Bazarul de mirodenii;
Muzeul de Arheologie;
Hipodromul Atmeydani;
şi altele.

Istanbulul te va vrăji din prima secundă în care vei păşi pe străzile sale. Comercianţii turci te vor încânta cu produsele lor, indiferent de ce doresc să-ţi vândă. Toate cumpărăturile se fac pe bază de negociere, asta este magia cumpărăturilor în Turcia. Dacă nu negociezi un preţul unui produs e ca şi cum ai jigni comerciantul.
Vizitează “Grand Bazar” pentru a te plimba printre sute de magazinaşe ce vând aur, haine de piele, porţelanuri, carpete şi alte mii de produse de provenienţă turcă.
La ora 10.00 şi 17.00 este momentul de rugăciune pentru musulmani, moment în care oamenii sunt chemaţi la rugăciune prin intermediul unor portavoci instalate în majoritatea moscheelor din oraş, aşa încât oriunde te-ai afla vei auzi acest ritual.
Este bine de ştiut că vizitarea moscheelor în timpul rugăciunilor este interzisă.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Arhiva