A A
RSS

Interviu cu Marius Carlan, director general Europa Travel

Tue, Apr 19, 2011

La cafea cu

Agentia de turism Europa Travel foloseste internetul inca de la infiintarea firmei, din 2004, iar in prezent online-ul ii aduce aproape 80% din vanzari, dupa cum ne-a spus intr-un interviu directorul general al agentiei, dl. Marius Carlan.

Cum isi promoveaza agentia ofertele, cum o gasesc clientii si ce oferte are Europa Travel pentru perioada ce urmeaza puteti citi mai jos sau puteti afla urmarind interviul video.

Turism-360.ro: Spuneti-mi despre Europa Travel. Cand a fost infiintata, cati angajati are, ce loc ocupa pe piata?

Marius Carlan: Agentia Europa Travel a fost infiintata in 2003, practic primul sezon in care am activat a fost sezonul 2004. In momentul de fata are aproximativ 12 angajati si la loc pe piata nu as putea sa va spun cu exactitate. Probabil pe sejururile cu autocarul suntem in primii trei, iar per total, ca si agentie, nu avem informatii exacte.

Turism-360.ro: De cand ati inceput activitatea in online? Si de cand folositi internetul ca mediu important in vanzari?

Marius Carlan: Internetul l-am folosit inca de la infiintare, ca si mediu de promovare. Ulterior am crescut promovarea online, astfel incat in momentul de fata am ajuns sa facem vanzari efectiv online cu plata prin card si toate functionalitatile ce ne sunt oferite.

Turism-360.ro: Cati oameni sunt antrenati in activitatea din online?

Marius Carlan: Avem in cadrul agentiei doua, trei persoane pe sezon care se ocupa de site-uri si de promovare, plus o parte din servicii sunt externalizate.

Turism-360.ro: Cum va contacteaza cel mai des clientii? Vin in mod traditional la agentie sau discutati cu ei pe internet?

Marius Carlan: Cea mai mare parte parte dintre clienti ne contacteaza prin email sau telefononic, foarte putini mai vin direct la agentie sa ne contacteze in vederea achizitionarii serviciilor noastre.

80% din vanzari vin din online

Turism-360.ro: Cat la suta din vanzarile agentiei vin din online?

Marius Carlan: Nu avem o cifra exacta, dar banuim ca undeva in jur 80% din vanzari vin din online.

Turism-360.ro: Care sunt principalele modalitati prin care atrageti clientii? Atat offline, cat si online.

Marius Carlan: Offline foarte putin promovam. In online avem colaborari foarte bune cu diverse portaluri de turism si bineinteles campanii de promovare pe diverse siteuri care nu au legatura cu turismul.

Turism-360.ro: Facebook si Twitter au devenit instrumente care aduc clienti?

Marius Carlan: Inca nu au adus clienti, dar speram ca intr-un final vor aduce. In orice caz sunt si acestea metode bune de promovare.

Bulgaria atrage pentru 1 mai 10-12 mii de turisti romani, pe cand Romania o mie

Turism-360.ro: Ce promotii aveti pentru perioada ce urmeaza, 1 mai, litoral?

Marius Carlan: Avem cateva oferte bune pentru 1 mai in Bulgaria. Pentru litoral avem bineinteles pachetele noastre, care ne-au consacrat, cu autocarul in Grecia si Turcia, plus sejururi cu avionul in destinatiile preferate de turistii romani precum Grecia, Spania.

Turism-360.ro: Puteti sa-mi spuneti un exemplu concret de oferta pentru litoral 2011?

Marius Carlan: Noi ne-am lansat in 2004 cu destinatia Thassos si in continuare venim cu oferte bune pentru aceasta destinatie. Un sejur de sase nopti cu transport autocar si mic-dejun inclus porneste de la tariful de 399 RON de persoana.

Turism-360.ro: Care credeti ca vor fi cele mai populare destinatii pentru litoral 2011?

Marius Carlan: Bineinteles se vor afla in top destinatiile care sunt apropiate de tara noastra, Turcia, Grecia, Bulgaria, dar nu trebuie sa excludem si alte destinatii, precum Spania, Italia care au fost solicitate de catre turisti de-a lungul timpului.

Turism-360.ro: Estimati o crestere a vanzarilor fata de anul care a trecut?

Marius Carlan: Tendintele sunt de crestere, insa nu ne putem pronunta in privinta acestui lucru, sa asteptam sa treaca anul si dupa aceea vom putea avea rezultate concrete.

Turism-360.ro:Ati fixat un target? Cu cat sa creasca?

Marius Carlan: Nu.

Turism-360.ro: Ce destinatii din strainatate sunt mai convenabile ca pret decat cele din Romania?

Marius Carlan: Este o intrebare grea, pentru ca majoritatea sunt mai convenabile ca pret si nu atat ca pret cat si ca servicii oferte la destinatii. Exemplul cel mai concret este Bulgaria care in momentul de fata, pentru 1 mai, atrage undeva la 10-12 mii de turisti romani, in timp ce pe litoralul nostru nu cred sa fie mai mult de o mie.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva