A A
RSS

Insula Santorini

Tue, Jun 23, 2009

Calatorii, Litoral

santorini

Credeati ca am parasit Grecia? Nu, inca nu parasim teritoriile grecesti si continuam cu Insula Santorini. Este un teritoriu din Marea Egee, apartinad de arhipelagul Insulele Ciclade si avand suprafata de 73 km patrati. Se ajunge pe insula cu avionul, sau cu ferry boat din portul Pireu.

Este o insula foarte frumoasa si reuseste sa adune un numar de turisti de 3 ori mai mare fata de numarul locuitorilor. Aici se imbina marea cu muntele si albul cu albastrul. Aici o sa gasiti tot felul de traditii si diferite obiecte ce va vor aduce aminte de mitul Atlantidei.

Capitala Insulei Santorini este orasul Fira si este asezat pe o faleza inalta de 300 m. Aici se gasesc case de un alb orbitor, cu acoperisuri rotunjite care par chilii sapate in lava pietrificata. Stradutele mici, serpuite si inguste duc spre magazine si taverne.

In capitala insulei puteti vizita un muzeu interesant unde gasiti: o mare colectie de vase; piese stravechi si clasice; cateva sculpturi elenistice si romane etc. Lucruri interesante de vizitat gasiti si-n celelalte orase de pe insula. Thira este un loc de un mare interes arheologic. Akrotiri ofera cele 43 de vetigii ale orasului Minoan, oras distrus in urma cu mii de ani. Satul Ia va ofera o priveliste superba catre mare.

Dupa o plimbare merge o baie in mare. Cele mai bune plaje sunt: Kamari, Armeni, Amoudi Baxedes Perissa, Monolithos si Kokini Paralia. Peisajul, arhitectura ciudata si monumentele din Santorini sunt doar cateva din lucrurile care atrag un numar mare de turisti.

Este o insula cu preturi cam piperate, dar un sejur pe Insula Santorini este de neuitat. Daca nu va permiteti un sejur, macar o excursie si nu o sa regretati.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva