A A
RSS

FESTIVALUL VINULUI VALCEAN

Wed, May 22, 2013

Traditii

Turistii care doresc un circuit inedit au la dispozitie Drumul Vinului Valcean, itinerariu ce cuprinde si o manifestare ce a devenit traditională: Festivalul Vinului Valcean.

Organizat anual, in luna octombrie, in comuna Prundeni, evenimentul cuprinde, in programul sau, mai multe momente, dintre care amintim: prezentarea podgorenilor valceni, targul productiei vinicole, expozitii culinare cu preparate specifice locului, degustari publice, concursuri si tombole. Tot cu aceasta ocazie va avea loc si o expozitie de utilaje pentru producerea vinului.

Totodată, Festivalul promovează, pe lângă produsele vini-viticole specifice zonei, şi traditiile locale. Astfel, sunt organizate expozitii de obiecte de artizanat, ceramică, bijuterii si suvenire din materiale naturale. De asemenea, tot la capitolul „traditii”, cântul si dansul sunt si ele bine reprezentate la festival, grupurile folclorice locale mentinând buna dispozitie a participantilor.

Turistii care doresc să viziteze zona, pot obtine informatii suplimentare
accesând www.drumulvinuluivalcean.ro.

1 Comments For This Post

  1. Alexa Bucuresti Says:

    Interesant acest festival, cred ca o sa ii fac cadou sotului o iesire in luna octobrie, el este un iubitor mare de vinuri.

Leave a Reply

Arhiva