A A
RSS

Din oras direct pe plaja – 5 centre urbane pe malul marii

Wed, Apr 28, 2010

Calatorii, Litoral

480_reizen_barcelona_01

Daca esti un animal urban dar totusi nu vrei sa ramai pe afara cat priveste “mersul la mare” in 2010 ti-am intocmit special pentru tine o lista cu cateva orase europene interesante care se intampla sa se afle pe malul marii. Astfel iti va fi foarte usor sa ajungi dintr-un muzeu in centrul orasului, pe o faleza sa privesti apusul soarelui.


Barcelona
Barcelona este una dintre cele mai populare destinatii litorale din Europa, daca nu chiar unul dintre cele mai iubite orase ale sale. Orasul catalan are in total sapte plaje, insumand 4,5 km de litoral. San Sebastia si Barceloneta sunt cele mai intinse plaje (1100 m) si in consecinte doua dintre cele mai populare si mai frecventate.
Oferte bilete de avion pentru Barcelona

Aberdeen
Aberdeen este un oras in nordul Scotiei si probabil ca Scotia nu este prima regiune la care te gandesti cand e vorba de plaja. Intr-adevar, este mai cunoscuta pentru “highlands” decat pentru litoral, dar asta nu schimba faptul ca Aberdeen este faimos pentru plajele sale cu nisip auriu. Plajele scotiene sunt foarte populare printre surferi, windsurferi si amatorii de alte sporturi extreme nautice. Este un altfel de vacanta “la mare”, daca te-ai saturat de spiritul latin.
Oferte bilete de avion pentru Aberdeen

Lisabona
In apropierea capitalei Portugheze se afla peste 20 de plaje, asta daca vrei sa schimbi Marea Meditarana pe Oceanul Atlantic. Cea mai cunoscuta dintre acestea este Carcavelos Beach. O cursa cu microbuzul de 15-20 de minute te depoziteaza pe plaja, direct din centrul orasului Lisabona. Carcavelos este plina de baruri, puburi si cluburi care raman deschise toata noaptea. Astfel, este o plaja foarte populara printre cei tineri.
Oferte bilete de avion pentru Lisabona

Napoli
Napoli incercuieste golful cu acelasi nume si e un loc bun pentru a porni explorarea coastei Campania. Dar plajele napolitane sunt cunoscute mai mult pentru frumusetea peisajului decat pentru nisipul fin si ospitalier. Cele mai frumoase plaje se gasesc pe insulele Capri si Ischia. Din oras spre aceste insule se face transferul cu ajutorul ferryboat-ului. De asemenea, Napoli este cunoscut ca orasul natal al “pizzei”. Si nu poti rata ocazia sa mananci o pizza “ca la mama acasa”.
Oferte bilete de avion pentru Napoli

Valencia
Valencia este al treilea oras ca marime din Spania dar desi este un port la Marea Mediterana, pana si locuitorii marturisesc ca “Valencia traieste cu spatele intors la mare”. In acest fel, poti sa ai intr-adevar o vacanta urbana intr-un oras interesant, care nu lasa apropierea de mare sa-i dicteze existenta. Litoralul este acolo acolo drept o alternativa de petrecere a timpului. O cursa de autobuz de 25 de minute te aduce la cele mai bune plaje din apropierea orasului, cum ar fi El Saler, Sagunto, Javea, Denia sau Gandia.
Oferte bilete de avion pentru Valencia

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Comments For This Post

1 Trackbacks For This Post

  1. Din oras direct pe plaja – 5 centre urbane pe malul marii | Calatorii, vacanta, concedii Says:

    [...] sa se afle pe malul marii. Astfel iti va fi foarte usor sa ajungi dintr-un muzeu in centrul [...]Citeste intreg articolul… Despre calatorii, timp liber, distractie pe drum, peisaje, calatorii, vacanta, planuri de [...]

Leave a Reply

Arhiva