A A
RSS

Destinatii turistice pentru iubitorii de ciocolata

Tue, Jun 7, 2011

Calatorii

Impatimitii de ciocolata sunt din ce in ce mai fericiti, turismul ciocolatei dezvoltandu-se tot mai mult. In ultimii ani s-au deschis muzee si locuri dedicate exclusiv ciocolatei. Iata cateva dintre destinatiile de vacanta perfecte pentru un “ciocoholic”.

Belgia este un adevarat paradis al ciocolatei. Aici exista 12 fabrici de ciocolata, 16 muzee de ciocolata si peste 2.000 de magazine de profil, cele mai multe fiind localizate in Bruxelles.

In Belgia se produc, in fiecare an, aproape 175.000 de tone de ciocolata. uristii pot sa aleaga dintr-o multime de circuite care includ demonstratii, ateliere si degustari.

belgia

Capitala Elvetiei, Zurich este inima mondiala a productiei de ciocolata. Elvetienii consuma cea mai multa cantitate de ciocolata pe cap de locuitor din lume. Multe dintre companiiile de renume isi au sediul aici: Cailler-Nestle, Toblerone, Lindt, Treuscher si Sprungli.

zurich

Captivanta este excursia cu trenul „Swiss Chocolate”, care pleaca de la Montreux dupa care prima oprire este in orasul Gruyeres, celebru pentru sortimentele de branza produse aici. A doua oprire este in Broc, unde turistii pot vizita fabrica de ciocolata Cailler-Nestle, si unde pot degusta sortimente de ciocolata si admira in acelasi timp Alpii.

Spaniolii, datorita lui Cristofor Columb, sunt primii care au experimentat ciocolata. Primul aparat de preparare al ciocolatei din lume a fost realizat in Barcelona, in 1780. Daca ajungeti in Barcelona nu ratati o vizita la Muzeul La Xocolata, si nu uitati sa cumparati specialitati din ciocolata de la Villajoyosa.

barcelona

O alta destinatie este Oaxaca din Mexic, unde turistilor li se ofera ciocolata pe strada. Ciocolata din Oaxaca este speciala pentru ca majoritatea retetelor sunt mostenite in familie, iar prepararea include metode traditionale, ciocolata fiind razuita si framantata cu mana, fara a se folosi dispozitivele electrice care schimba gustul si textura.

Oaxaca ciocolata

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva