A A
RSS

Destinatie de vara: Marmaris

Thu, Apr 1, 2010

Turcia

marmaris_ust

Pe vremuri un sarac sat de pescari, astazi Marmaris a devenit una dintre cele mai cunoscute statiuni estivale ale Turciei, pomenita la un loc cu Antalya, Kusadasi si Bodrum. Desi din anii ‘80 si pana acum Marmaris a avut parte de o dezvoltare plina de entuziasm si in consecinta, oarecum haotica, regiunea nu si-a pierdut nici un pic din farmec. Deoarece frumusetea naturala a zonei a rezistat chiar si asaltului hotelier.

Plaja din Marmaris are un nisip fin si foarte putin iritant, iar plajele sunt inconjurate de paduri. Deci daca vrei sa scapi de soare la un gratar, regiunea permite din plin acest lucru. Golful Marmaris este perfect pentru a fi explorate de adepti ai scufundarilor profesionisti, sau chiar si incepatori.

Indiferent daca vii cu familia sau cu jumatatea mai buna, Marmaris vrea sa iti ofere o vacanta de vara cu toate spoielile. Pentru petrecareti exista numeroase cluburi de dance si muzica high tech, baruri, shopping si in general o viata de noapte care zumzaie la fel de mult precum cea de zi. Familiile cu copii pot sa viziteze bazarul din statiune pentru suveniruri si haine de “firma”. Pentru 25 de lire turcesti se pot organiza vizite cu barca catre orase vecine precum Icmeler si Turunc. Iar in banii acestia intra si mancarea si bautura. Tot pentru familisti, in Marmaris se afla doua Parcuri de Distractii.

Yachtingul este un hobby mai scump, dar evident statiunea atrage turisti indiferent de grosimea portofelului. In portul orasului sunt scoase la vanzare yacht-uri in valoare de milioane de dolari. In luna mai are loc  Festivalul de yachting si dureaza o saptamana, iar in noiembrie se organizeaza faimoasa cursa Rigatta.

Pentru cate are de oferit nu este de mirare ca Marmaris a ajuns in cateva decenii un brand al Turciei. Initial majoritatea turistilor veneau din tarile europene occidentale. Dar in ultimii ani, din sunt atrasi din ce in ce mai multi europeni din fostele tari comuniste de aceasta petrecere uriasa care are loc pe malul Mediteranei. Chiar si noi romanii, iar daca te intereseaza sa ajungi acolo unde muzica house face casa buna cu yachturile, poti sa incepi de aici.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva