A A
RSS

Cum este afectat turismul de situatia din Egipt?

Mon, Jan 31, 2011

Diverse

Egipt intra in a saptea zi de proteste civile. Presdintele Hosni Mubarak a cerut demisia guvernului, mii de protestari au invadat strazile din Cairo, iar armata a inlocuit in timpul weekendului fortele Politiei in incercare de a tempera situatia. Ce inseamna asta pentru industria turismului Egiptean, si mai precis.. ce inseamna asta pentru turistii care au programata o plecare sau sunt deja acolo?

Deocamdata agentiile de turism de la noi din tara asteapta sa vada cum decurge situatia. Cert este ca in marile statiuni egiptene, cum ar fi Sharm el Sheikh, nu exista proteste violente. Situatia este calma si turistii isi vad de vacanta. Am stat de vorba cu unul din tour operatorii mari de pe piata romaneasca si ne-au fost transmise aceleasi lucruri. Nu este cazul deocamdata sa se anuleze plecari, pentru ca partenerii din Egipt sunt siguri ca situatia se va rezolva in curand.

Agentiile de turism locale sunt insa mai rezervate. Asteapta sa vada ce se intampla, dar in urma situatiei din Tunisia sau Grecia de anul trecut, au fost destule anulari si probabil se va ajunge acolo din nou. Cata vreme insa Tarom si celalalte companii aeriene vor continua sa zboare spre Egipt, nu vor exista anulari din partea tour operatorilor sau agentiilor turistice.

Cat priveste turistii din alte tari, cateva state au preluat initiativa si au inceput sa-si repatrieze cetatenii. Printre acestea: Statele Unite ale Americii, India.  Agentiile de turism si tour operatorii au anulat excursii in Cairo, chiar din prima zi a protestelor.

Zeci de zboruri Lufthansa, BMI si Thomas Cook spre Cairo au fost de asemenea anulate, in partea datorita temerilor, pe de alta parte datorita unor limitari impuse de guvernul Egiptean. Un zbor s-a intors din drum la mijlocul calatoriei. Insa in statiunile de la Marea Rosie nu exista motiv de panica pentru ca din nou, in statiunile egiptene nu au loc proteste si oricum acestea nu ar fi directionate catre straini.

Sursa poza.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Arhiva