A A
RSS

Ce vor clientii de la o agentie de turism

Tue, May 24, 2011

Bune de stiut

Un studiu dat publicitatii saptamana trecuta arata ca romanii sunt codasii Europei cand vine vorba de o vacanta organizata printr-o agentie de turism. Astfel, trei din patru respondenti au declarat ca au plecat anul trecut cel putin o data intr-o vacanta pe cont propriu.

Echipa Turism-360 a facut un sondaj pentru a vedea care sunt principalele lucruri care ii fac pe romani sa apeleze la serviciile unei agentii, dar si cum se asteapta ei sa fie tratati o data ce trec pragul ei.

Agentii de turism

Ioana, 29 de ani, a inceput sa foloseasca o agentie de turism pentru planificarea vacantei acum trei ani, cand era mult prea ocupata pentru a-si pune ea insasi la punct vacanta. Ea se considera norocoasa pentru ca a gasit din prima o agentie de incredere. “Prima vacanta este cea mai importanta. Daca noul client este tratat cu atentie si simte ca i se acorda interes, iar vacanta merge bine – adica gaseste la destinatie ceea ce i s-a promis, atunci eu cred ca sunt sanse mari ca el sa revina la acea agentie. Cel putin asa s-a intamplat in cazul meu”.

Dragos, 40 de ani, a schimbat pana acum cateva agentii de turism. Prima incercare a fost “jalnica, nu aveam nici macar aer conditionat si erau peste 40 de grade la vremea aceea in Grecia. Eram cu familia si a trebuit sa schimbam hotelul, ne-am certat cu cei de la agentie, iar banii nu i-am mai recuperat”, marturiseste barbatul. Apreciaza agentii de turism bine informati, care au vazut destinatia, stiu hotelul, serviciile, posibilitatile de agrement. “Si imi mai place si punctualitatea. Daca se spune ca plecarea se face la orele x, pai la orele x sa fie, nu peste 30 de minute, nu peste o ora sau doua”.

Claudia, 24 de ani, pune accent tot pe seriozitate. “Vreau sa stiu cele mai avantajoase oferte, ca dorintele mele sa se puna inaintea celor financiare. Nu-mi plac agentii agasanti, care vor sa imi vanda cu orice pret o destinatie. Imi place sa ma ghideze, sa faca verificari, sa fiu sigura ca voi avea unde sa stau cand ajung acolo”. Claudia apeleaza la agentii in principal pentru ca nu-i place sa-si bata capul sa caute transport, cazare, restaurant: “asa, intr-o agentie mi se ofera pachete complete. Eu trebuie doar sa aleg ce vreau. Agentia cu care voi pleca in vara aceasta mi-a facut un pachet personalizat, iar asta nu poate decat sa ma bucure, eu doar am spus ce as vrea si exact asta am primit. Abia astept sa merg!”.

Pe de alta parte, Simona, 22 de ani, si-a cumparat vacanta de anul trecut din Bulgaria prin agentie si spune ca nu mai vrea sa apeleze la o firma care sa-i organizeze vacanta. “Anul trecut a fost o intamplare, gasisem cu prietenul meu o oferta foarte buna, dar care nu s-a dovedit la fel de indata ce am ajuns la destinatie. “Hotelul prost, mancarea proasta si am facut si greseala de a ne plati si excursii organizare. Doua dintre ele le-am ratat pentru ca ne-am trezit prea tarziu. Nu-mi pot face programul dupa altii, asa ca e cel mai bine sa-mi organizez singura vacanta, pe baza recomandarilor prietenilor si cunostintelor. Am mai mare incredere intr-un cunoscut care imi spune ca a fost acolo si ca i-a placut, decat intr-un agent de turism care infrumuseteaza lucrurile… Dar oricum, asta e treaba lui, el trebuie sa vanda”, mai spune tanara.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Arhiva