A A
RSS

Ce facem de Paşte în 2009 ?

Mon, Jan 26, 2009

Traditii, Unde mergem

paste
Conform Calendarului Creştin Ortodox, Învierea Domnului anul acesta va fi pe data de 19 Aprilie 2009.
Multă lume doreşte să-şi petreacă această sărbătoare în familie, dar în acelaşi timp se strânge şi o mică vacanţă şi iată ocazia unei escapade de câteva zile.
Pentru a împăca pe toată lumea, cel mai convenabil ar fi să petrecem cu întreaga familie Sărbătorile de Paşte, indiferent că aceasta este mai numeroasă sau nu.
Petrecerea sărbătorilor în străinătate are avantajul deconectării totale de la viaţa cotidiană, dar şi dezavantajul de a nu avea parte de tradiţiile româneşti specifice aceşti sărbători şi după caz de a nu fi aproape de cei dragi.

Iată şi câteva moduri de a ne petrece aceste sărbători:
1. Pentru cei ce doresc o escapadă exotică pot merge să-şi petreacă Sărbătorile de Paşte în Dubai
2. Nostaligicii concediilor călduroase de vară se pot bucura de oferte pentru Grecia
3. O vacanţă specială pe plaiurile mioritice în Delta Dunării
4. Sau nu sejur la pensiunile de la munte de la noi din ţară

Tags: , , , , ,

1 Comments For This Post

 1. Catalin Says:

  De Paste va recomand cu caldura Statiunea Tasnad- http://www.statiuneatasnad.ro

  Statiunea Turistica Tasnad este situata la 2 km distanta de centrul orasuluii.

  In ultimii ani a devenit atractia unui numar din ce in ce mai mare de turisti atat din tara cat si din strainatate datorita apelor sale termale.

  Cura balneara are la baza doi factori terapeutici naturali:ape minerale termale si bioclimatul sedativ . Localizarea într-o zonă de câmpie şi dealuri joase conduce la caracteristici bioclimatice cu factori mai puţin agresivi, în care organismul uman nu trebuie să facă eforturi de aclimatizare, fără contraindicaţii, tipic pentru odihnă. Cura climatică combinată cu cea hidrotermală se poate efectua în intervalul mai-octombrie, în aer liber, iar în baze amenajate pe tot parcursul anului.

  Staţiunea beneficiază în prezent de :

  * 3 bazine cu apa termala neacoperite şi o piscină cu apă rece
  * Garderobă având cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie
  * Spaţii de cazare
  * Unităţi de alimentaţie publică

  Apa termală, care are o temperatură de suprafaţă de 72ºC şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată (din punct de vedere al dominanţei anionilor) şi sodică-calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi potasiului. Aceste calităţi o recomandă pentru utilizarea în cura externă, în afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, afecţiuni neurologice periferice cronice, afecţiuni ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecţiuni posttraumatice, boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism), dar si pentru băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice sau, pur şi simplu, agremental, prin îmbinarea curelor de apă, aer şi soare.

Leave a Reply

Arhiva