A A
RSS

Baile Olanesti

Thu, Oct 1, 2009

Calatorii, România-360

olanesti-005

Baile Olanesti sunt o populara statiune balneara din Romania, judetul Valcea. Popularitatea ei se datoreaza imprejurimilor deosebite si proprietatilor curative ale izvoarelor minerale din zona. Pe plan international sunt comparabile cu apele de la Vichy, Ems, Bourboule.

Satul are o populatie de doar 4600 de locuitori, iar statiunea se afla la capatul acestuia, destul de izolata. Majoritatea turistilor vin pentru a consuma apele minerale renumite si destul de putini doar ca sa se bucure de peisaje si calatorii. Baile Olanesti se afla intr-o depresiune, inconjurata de Carpatii Meridionali. Dealurile din apropiere sunt acoperite de paduri de stejar.

olanesti-006

Se poate vizia Lacul cu Nuferi, Izvorul 24 sau parcul din Baile Olanesti, destul de bine intretinut. Daca oferta turistica a satului nu este de ajuns, atunci puteti foarte usor sa ajungeti in Ramnicu Valcea sau in Sibiu pentru mai multe plimbari, o iesire la un muzeu sau la un bar.

In Baile Olanesti se ajunge cu

masina: Bucuresti – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A, Sibiu – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A.
trenul: Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).

Tags: , ,

Leave a Reply

Arhiva