A A
RSS

Atractii turistice in Paris, mai neobisnuite

Fri, Oct 2, 2009

Bune de stiut, Calatorii, Diverse, Stiri, Turcia

800px-place_stravinsky_paris_4

Un lucru care ne place la Paris este ca mereu sunt lucruri noi de descoperit sau in cazuri mai extreme, care te descopera pe tine.  Bineinteles nu se poate sa vizitezi Parisul fara sa treci pe sub Arcul de Triumf, sa urci in Turnul Eiffel, sa vizitezi Versailles… dar iata cateva exemple de locuri care trebuie imperios vizitate, chiar daca nu o sa le gasesti in majoritatea ghidurilor turistice. Sunt acele comori ascunse ale Parisului care iti condimenteaza vacanta si pe care nu le vei uita niciodata.

Muzeul Erotismului
Muzeul Erotismului se ascunde intr-o cladire inghesuita intre doua sex shop-uri in cartierul Pigalle. De fapt muzeul Erotismului este el insusi un fel de sex shop. Dar inainte sa-ti arunci bani pe jucarii sexuale, exploreaza cele 7-8 etaje ale amplasamentului, care-ti prezinta istoria modurilor in care a fost vazuta sexualitatea de diferite culturi. De la manualul Kama Sutra si pana la sandalele-dildo ale grecilor antici. Si daca ti-e teama ca pacatuiesti, fii fara grija. Este mai mult amuzant decat vulgar.

Catacombele/Canalele
Daca ti se pare ca se afla deasupra e asa interesant, stai sa vezi ce gasesti dedesubt, mai precis, Paris-ul subteran. In apropierea statiei de metrou Denfort-Rochereau se afla un cimitir subteran, unde peretii sunt tapetati cu oseminte umane.  Este numit simplu: Les Catacombes.

Sistemul de canalizare parizian este un motiv de mandrie pentru locuitorii orasului. Sunt atat de mandri de el ca poti sa pornesti in tur prin canale si exista chiar un Muzeu al Canalelor.

Fantana Stravinsky
Fantana Stravinsky se afla in apropierea muzeului Pompidou si a fost construita in anul 1983. Sculptorii Niki de Saint Phalle si Jean Tingley s-au inspirat din operele pictorului Igor Stravinsky si au dat nastere unei fantani publice decorate cu 16 sculpturi colorate.

Restaurantul Le Refuge des Fondues
Restaurantul Le Refuge des Fondues nu are un meniu foarte bogat, dar merita vizitat. Se afla in cartierul Montmartre, ca sa te asezi pe scaun trebuie sa sari peste masa iar vinul se serveste… in biberoane!

Urgence Bar
Si daca ti-ai incheiat explorarea neobisnuita a Paris-ului pe ziua de azi, atunci lovitura de gratie va fi barul sub forma de camera de urgente, L’Urgence Bar, aflat in Cartierul Latin. Cocktail-urile costa in jur de 10 euro, exista si ring de dans dar se umple destul de repede.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Arhiva